20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen

CO2 Meters

Sorteer op:

CO2 meters zijn bestemd voor het meten van koolstofdioxide, is er voldoende ventilatie in het binnenklimaat? Onvoldoende ventilatie zorgt voor een slecht binnenklimaat. Als de CO2 waarde te hoog is waarschuwt de CO2 sensor middels een lichtsignaal. CO2 meters zijn verkrijgbaar met stoplicht indicator, alarm en als datalogger. Diverse CO2 meters kunnen ook een ventilatiesysteem aansturen. Om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan staat vast dat goede ventilatie belangrijk is in ruimtes waar mensen samenkomen.


Lees meer

Ventilatieproblemen voorkomen

CO2 meters waarschuwen tijdig voor ventilatieproblemen! Onvoldoende ventilatie zorgt voor een slecht binnenklimaat. Een CO2 meter meet de hoeveelheid koolstofdioxide in de lucht. Koolstofdioxide komt vrij bij ademhaling van mensen en dieren, maar ook bij verbranding van aardgas, bijvoorbeeld tijdens het koken met een gastoestel.

Coronavirus, extra aandacht voor ventilatie nodig

Er is behoefte aan extra ventilatie, zeker in een tijd dat het coronavirus aanwezig is. Met een CO2 meter in de ruimte bent u voortdurend op de hoogte van de mate van ventilatie, ofwel de hoeveelheid frisse lucht. Vooral in ruimten waar meerdere mensen aanwezig zijn, geeft een CO2 monitor / ventilatiemeter belangrijke informatie over de mate van ventilatie. Een CO2 meter met stoplicht signalering waarschuwt bij slechte ventilatie omstandigheden.

Ventilatie aanpassen aan de CO2 metingen voorkomt ook hoofdpijn, benauwdheid, vermoeidheid en concentratieproblemen. Met name in scholen, kantoren en vergaderruimten worden CO2 meters daarom veelvuldig geplaatst.

CO2 metingen

Uw CO2 meting makkelijk en betrouwbaar uitvoeren? AirSain heeft een ruim assortiment CO2 sensoren voor het waarborgen van gezonde lucht. Een CO2 meter geeft eenvoudig een indicatie van de mate van ventilatie in woningen, klaslokalen, kantoren, vergaderzalen, verzorgingshuizen, gezondheidszorg, kinderopvang, fitnesscentra, horeca, bioscopen en andere binnenruimtes. Daar waar zich veel mensen in een ruimte bevinden dragen CO2 ventilatiemetingen bij aan een goed binnenmilieu.

CO2 meter keuze

Maak keuze uit CO2 meters voorzien van afleesbaar display of CO2 sensoren met enkel waarschuwing door lichtsignalen. Een CO2 meter met datalogger stelt u in staat de uitgevoerde CO2 metingen na te kijken en te analyseren. Bij AirSain vindt u de geschikte CO2 detector voor het nauwkeurig meten van ventilatie!