Air Blowers

Sorteer op:

Een Air Blower - vloerdroger, tapijtdroger - is geschikt voor het versnellen van het droogproces in een woning of ander gebouw na schoonmaakwerkzaamheden en bij waterschade. Een Air Blower is een krachtige radiaal ventilator. De Air Blower wordt vaak ingezet in combinatie met bouwdrogers of luchtontvochtigers voor het versneld ventileren en drogen van plafonds, muren, vloeren, meubilair en overige inrichting na een calamiteit.


Lees meer

Air Blowers voorkomen schade door vocht

Voorkom onnodige schade doordat vocht na een calamiteit te lang in de ruimte aanwezig is! Met het gebruik van een professionele ventilator / Air Blower worden droogprocessen versneld doordat een grote luchtcirculatie in de ruimte ontstaat. Structerele schade aan constructies kan worden voorkomen door het inzetten van een industriële Air Blower.

Professionele ventilatoren voor industrie, calamiteiten, salvage en bouw

Het versnelde droogproces kan ervoor zorgen dat materialen zoals beton, hout, gips, tapijt, underlayment, isolatie, stucwerk en metselwerk geen permanente schade oplopen. Schimmelvorming, corrosie en aantasting van constructies kan worden voorkomen. Evenals bij waterschade kan een Air Mover na brandschade snel vieze geuren uit het gebouw verwijderen. De Air Movers zijn compacte, handige "luchtverplaatsers" en verkrijgbaar met verschillende capaciteiten.

Industriële rotomolded kunststof

De behuizing van Air Blowers is gemaakt van een industriële kwaliteit kunststof. Het rotomolded kunststof is stoot- en slagvast. Tijdens gebruik, transport en opslag van Air Blowers beschermt de industriële kunststof het apparaat. In een intensieve werkomgeving voeren Air Blowers probleemloos de taken uit. In korte tijd grote hoeveelheden lucht verplaatsen, zonder gevoelig te zijn voor schade of voor storingen door vervuiling.

Vloerdroger en tapijtdroger

Air Blowers zijn populair bij facilitaire diensten omdat ze de droogtijd tijdens schoonmaakwerkzaamheden verkorten. Na het nat reinigen van vloeren duurt het soms lang voordat vloeren droog zijn. Bij vochtige weersomstandigheden kan de droogtijd onacceptabel lang zijn. Het duurt dan te lang voordat een afdeling in een gebouw weer toegankelijk is. Natte vloeren vormen een risico voor werknemers, bezoekers of patiënten. Zolang vloeren niet helemaal droog zijn, bestaat het risico op blessures door valpartijen. Air Blowers met de luchtuitlaat naar de grond zijn vloerdrogers / tapijtdrogers. Deze Air Blowers zijn de beste oplossing voor het verkorten van de droogtijd van natte vloeren.

Air Blowers ondersteunen de werking van luchtontvochtigers

Wanneer veel vocht aan een ruimte onttrokken moet worden, is een hoge ontvochtigingscapaciteit welkom. Bijvoorbeeld in nieuwbouwprojecten bevatten muren en vloeren veel vocht. Dit water moet uit het gebouw zijn voordat met de afwerking begonnen kan worden. Bouwdrogers zijn sterke luchtontvochtigers voor het uitvoeren van dit klusje. Een bouwdroger wordt centraal in de te drogen ruimte opgesteld. Het apparaat zuigt vochtige lucht uit zijn omgeving aan, en verwijdert het vocht uit de lucht. Om dit proces te versnellen kunnen meerdere Air Blowers vochtige lucht vanuit meerdere richtingen versneld naar de bouwdroger voeren. De toegenomen luchtcirculatie doet de ruimte sneller drogen. De oplevertijd van het bouwproject wordt hierdoor verkort.