Home Luchtkwaliteit Huis Binnenklimaat
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
011-515389 info@airsain.be
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Binnenklimaat

Het ideale binnenklimaat

In het ideale binnenklimaat is de temperatuur omstreeks 22-23°C en bedraagt de relatieve vochtigheid 40-60%. De aanvoer van verse, frisse lucht moet voldoende zijn, maar er mag geen sprake zijn van overmatige tocht. Daarnaast moet de concentratie vuildeeltjes in de lucht laag zijn.

Wanneer bovenstaande zaken niet op orde zijn, kunt u het binnenklimaat ervaren als koud, warm, muf, droog, vochtig, benauwd of bedompt. In een goed binnenmilieu voelt u zich comfortabel en is het prettig wonen en werken.

Vaak voorkomende gezondheidsklachten in een slecht binnenklimaat zijn hoofdpijn, benauwdheid en vermoeidheid. Ook irritatie aan de ogen, keel en neus komt regelmatig voor. Het in stand houden van de ideale luchtvochtigheid en temperatuur, voldoende ventileren, en verwijderen van luchtverontreinigingen houdt het binnenmilieu fris en gezond.

Binnenklimaatmeting

Om te kijken of het binnenmilieu in uw huis of op uw werkplek aan de voorwaarden voor het ideale binnenklimaat voldoet, kunt u binnenklimaatmetingen uitvoeren. Met thermometers zoals een analoge thermometer, binnen-buiten thermometer of usb datalogger thermometer meet u de temperatuur in de ruimte. Met hygrometers zoals een analoge vochtmeter, digitale vochtmeter of usb datalogger hygrometer weet u snel de actuele luchtvochtigheid, en binnen een aantal weken bent u ook op de hoogte van het verloop van de vochtigheidsgraad. Te droge lucht en te vochtige lucht kunnen allebei problemen in het binnenklimaat veroorzaken. Omdat gedurende de seizoenen grote verschillen in luchtvochtigheid optreden is het zinvol de vochtigheidsgraad langdurig te meten.

Een belangrijke binnenklimaatmeting is de CO2-meting. Met CO2-meters zoals een CO2-sensor, Atal CO2-meter of een CO2 datalogger weet u of er voldoende verse lucht in de binnenruimte aanwezig is. De koolstofdioxidemeters worden veelvuldig gebruikt voor het meten van ventilatie in woningen, kantoren, kinderopvang, zorginstellingen en in scholen.

AirSain voor een gezond binnenklimaat

Speciaal voor het verbeteren van het binnenklimaat is AirSain uw leverancier van luchtbevochtiging, luchtontvochtiging, airconditioning en luchtreiniging. Of u nu het binnenklimaat in uw woonkamer of slaapkamer wilt verbeteren, of de luchtkwaliteit in een kantoor, school of bedrijfsruimte, AirSain is hét adres voor de juiste apparatuur. Deskundig advies en een uitstekende service dragen bij aan een snelle verbetering van uw binnenklimaat!

AirSain, alles voor een gezond binnenklimaat!

Zie ook

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen