15 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen
Home Merken Duraflame
(text not found: contactBlockImageAlt)
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
011-515389 info@airsain.be
Meer dan 15 jaar expertise Oprecht advies

Duraflame

Infrarood kachels van Duraflame zijn veilig, energiezuinig en comfortabel. Dankzij een nieuw gebruikte technologie heeft zogenaamde Transitieve Infrarood Verwarming niet alleen de capaciteit om een volledige kamer te verwarmen, maar is ook uitermate geschikt voor gebruik als therapeutische verwarming.

Duraflame: Oude producten (niet te bestellen)

Infrarood verwarming

Het principe van infrarood verwarming is hetzelfde als verwarmen door zonneschijn. De infraroodstralen van de zon verwarmen niet de lucht, maar objecten die de straling ontvangen. Dit is het best te ervaren op een koude en zonnige winterdag. Uw gezicht en kleren worden aangenaam warm door de zon, maar de lucht om u heen niet. Infrarood verwarming is bovendien veilig omdat er geen open vuur aan te pas komt. Er zijn ook geen hete oppervlaktes waaraan iemand zich kan branden. De verwarmingselementen produceren geen rook of giftig koolmonoxide. Kortom: Infrarood kachels van Duraflame produceren pas écht gezonde en schone warmte, vergelijkbaar met een zonnige zomerdag.

Energiezuinig verwarmen

Verwarmen met een infrarood kachel is energiezuiniger dan bijvoorbeeld het gebruik van elektrische verwarming. Bij infrarood verwarming gaat er nauwelijks energie verloren omdat infraroodstraling direct in warmte wordt omgezet. Dit werkt dus efficiënter dan eerst lucht te verwarmen waarmee vervolgens objecten in een kamer worden opgewarmd (zoals bij gebruik van centrale verwarming). Bovendien: als voorwerpen en materialen in een kamer eenmaal door infraroodstraling zijn opgewarmd, dan houden deze de warmte gedurende lange tijd vast.

U zit er warmpjes bij met een Duraflame infrarood kachel

Gebleken is dat bewoners van een gemiddeld huis 80% van de tijd in maar 20% van het huis verblijven. Gebruik Duraflame infrarood kachels dan ook in die ruimtes waar u het meest verblijft. Een infrarood kachel is ook te gebruiken als hoofdverwarming tijdens herfst en lente, ideaal als de temperatuur net iets te laag is.