Home Luchtkwaliteit Huis Huisstofmijt allergeen Der p 1 wordt vernietigd door ionisator

Huisstofmijt allergeen Der p 1 wordt vernietigd door ionisator

Tijdschrift: Clin Exp Allergy, november 2002, nummer 32(11):1613-9

Goodman N, Hughes JF.
Bioelectrostatics Research Centre, Department of Electronics en Computer Science, University of Southampton, Southampton, UK. goodman_neil@hotmail.com


Achtergrond
Om het risico op gevoeligheid en prikkels door allergische symptomen te verkleinen, is het belangrijk om het niveau van allergenen in de huiselijke omgeving te verminderen. Onlangs is aangetoond dat door de corona ontlading, het proces waardoor ionisatoren ionen produceren, het voornaamste huisstofmijt allergeen - Der p 1 - wordt vernietigd.

DOEL
In dit onderzoek zijn de mate van efficiency van een experimentele en een tweetal commerciële verkrijgbare ionisatoren geëvalueerd. De eerste test is uitgevoerd in een elektrisch geaarde kamer met monsters van de huisstofmijt (Der P 1) op willekeurige plaatsen gedurende 1, 2 en 3 weken. De tweede test is uitgevoerd in een niet in gebruik zijnde, gemeubileerde kantoorruimte gedurende 1 week. De concentratie huisstofmijt (Der P 1) werd bepaald door een tweevoudige monoklonale antilichamen enzymgekoppelde immuunadsorbent-techniek (ELISA).

RESULTATEN
Alle ionisatoren in beide tests zorgden voor een significante afname van de concentratie allergenen (P < 0,05), met een maximum afname van 92% met de experimentele ionisator na 3 weken. De geconstateerde afname in de kantoorruimte met de experimentele en de grotere commerciële ionisator waren gelijk, met een maximale reductie van 32% op een afstand van 4 meter van de experimentele ionisator na 1 week blootstelling.

CONCLUSIE
Met een aangepast protocol voor gebruik, bieden ionisatoren de mogelijkheid om op een eenvoudige, efficiënte en goedkope manier het niveau van allergenen in de huiselijke omgeving te verminderen.

PMID: 12569983 [PubMed - in process]

BRON: http://www.pubmed.com en zoek op "12569983" (Engelstalig)
 

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen