Home Luchtkwaliteit Testen Hygrometer Relatieve vochtigheid meten
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
011-515389 info@airsain.be
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Hygrometer Relatieve vochtigheid meten

AIRSAIN VOOR UW HYGROMETER, LUCHTBEVOCHTIGER EN LUCHTONTVOCHTIGER

Hoe hoog is de relatieve luchtvochtigheid?

Een vochtige kelder? Schade aan uw parketvloer? Droge lucht in uw kantoor? Een hygrometer laat zien hoe het met de relatieve luchtvochtigheid gesteld is. De luchtvochtigheidsmeter maakt duidelijk of het binnenklimaat droog of vochtig is. Bij een te hoge luchtvochtigheid - of te lage luchtvochtigheid - kunnen snel passende acties worden genomen zodra deze meetwaarde bekend is. Op tijd ingrijpen bij vochtproblemen - of bij problemen door droge lucht - voorkomt ongezonde omstandigheden in het binnenmilieu.

Vochtmetingen

Door het uitvoeren van hygro metingen heeft u snel inzicht in de vochtigheidsgraad in bijvoorbeeld uw woonkamer, slaapkamer of kantoor. Is het binnenklimaat droog, vochtig of juist goed? De hygrometer geeft direct aan hoeveel vocht in de lucht aanwezig is. Geen ingewikkelde metingen, maar eenvoudig het display of de wijzerplaat aflezen.

Vocht meten met een hygrometer is goedkoop en simpel. De vochtigheidsmeter plaatst u op een tafel of kast in de ruimte waarvan u de luchtvochtigheid wenst te weten. De meeste hygrometers zijn ook geschikt voor montage aan een wand. Voor een hogere nauwkeurigheid kunt u een hygrometer ijken. Niet alle hygrometers zijn hiervoor geschikt.

Vocht in huis meten

Een hygrometer waarschuwt voor té droge lucht of té vochtige lucht. Als u elke dag even de waarde voor relatieve vochtigheid afleest, ziet u snel of deze stijgt, daalt of stabiel is. De hoogte van de luchtvochtigheid in een binnenruimte wordt beïnvloed door de weersomstandigheden, het gebruik van verwarming, de hoeveelheid ventilatie, en handelingen als het drogen van wasgoed, douchen en koken. Een gezonde relatieve vochtigheid in het binnenklimaat bedraagt ongeveer 50 - 55%.

Hygrometer voor een gezonde woning

De vochtigheid meten met een hygrometer is een onmisbare binnenklimaatmeting. Het comfort in uw woning is namelijk mede afhankelijk van de vochtigheidsgraad. Een vochtige woning kan als muf worden ervaren en bij schimmelproblemen ontstaan zelfs ongezonde omstandigheden. Is de lucht in uw woning te droog? Ook dat gaat ten koste van het wooncomfort en kan gezondheidsklachten veroorzaken zoals keelirritatie, droge ogen en hoofdpijn. Een hygrometer laat zien of er problemen met het vochtgehalte in het binnenklimaat zijn zodat u snel maatregelen kunt nemen.

Voor het assortiment hygrometers en extra informatie: Overzicht van hygrometers.

AirSain voor een gezonde luchtvochtigheid!

Zie ook

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen