Home Luchtkwaliteit Kantoor Hygrometers kopen voor meten luchtvochtigheid kantoor

Hygrometers kopen voor meten luchtvochtigheid kantoor

AIRSAIN VOOR UW HYGROMETER!

Luchtvochtigheid in kantoren

Hygrometers kopen voor een gezond werkklimaat

Hygrometers zijn meer dan enkel een speeltje op een bureau of aan de wand. Een degelijke vochtigheidsmeter helpt u het hele jaar door inzicht te verkrijgen in de kwaliteit van het binnenmilieu. Vooral in kantoorpanden worden hygrometers veelvuldig gebruikt. De luchtvochtigheid in kantoren is vaak schrikbarend laag door de werking van verwarmingssystemen en airco-installaties. Werknemers raken zeer snel vermoeid door de droge lucht op de werkplek. Hoofdpijn, vermoeidheid en geïrriteerde ogen zijn vaak gehoorde klachten van werknemers in een omgeving met droge lucht. Verkrijg snel inzicht in de luchtvochtigheid in een kantoor door het plaatsen van enkele hygrometers op verschillende locaties in het kantoorpand!

Luchtvochtigheid te laag, droge lucht

Droge lucht heeft ook een schadelijk effect op voorwerpen die gemaakt zijn van natuurlijke materialen zoals hout. Bij een lage luchtvochtigheid verdampt vocht in de lucht vanuit het hout. Het gevolg hiervan is het "werken" van houten materialen en meubilair. Barsten en scheuren vormen lelijke beschadigingen die niet meer vanzelf herstellen. Op deze wijze ontstaan scheuren in houten vloeren en meubilair. Om schade te voorkomen is het zinvol om één of meerdere hygrometers in uw kantoorruimte te plaatsen. In één oogopslag ziet u of uw kostbare bezittingen mogelijk schade oplopen als gevolg van een lage luchtvochtigheid. Tijdens de droge perioden gedurende het jaar kunt u de lucht te bevochtigen. Met bevochtiging voorkomt u onherstelbare schade door droge lucht. Vooral tijdens vorstperioden met CV-gebruik, en tijdens zomermaanden met airco-gebruik, wordt een lage luchtvochtigheid in kantoorpanden gemeten.

Hygrometers voorkomen een te lage luchtvochtigheid

Hygrometers worden als meetinstrument gebruikt in elke ruimte waar de luchtvochtigheid een rol speelt. Een hygrometer geeft continu de heersende luchtvochtigheid weer. De ideale luchtvochtigheid in kantoor ligt tussen 40% en 60% luchtvochtigheid. Indien het relatieve vochtgehalte van de lucht lager is dan 40%, heeft dit nadelige invloed op de gezondheid. Enkele bekende gevolgen van droge lucht zijn: hoofdpijn, neusirritatie, keelpijn, branderige ogen en gesprongen lippen.

Luchtbevochtiging voor kantoren

Bij een te lage luchtvochtigheid hebben luchtbevochtigers een groot positief effect op de efficiency van werknemers. Vermoeidheidsklachten en gezondheidsklachten als gevolg van droge lucht verdwijnen. De werksfeer en prestaties van werknemers verbeteren als de luchtvochtigheid in een kantoor op niveau is.

Welke hygrometer (vochtmeter) is geschikt?

Een hygrometer wordt vaak gebruikt voor vocht meten in huis en kantoor. Andere plaatsen waar men vaak de luchtvochtigheid meet met hygrometers zijn onder andere museum, bibliotheek, opslagplaats, broeikas, galerie, meubelzaak en industrie. Op deze plaatsen waarschuwen hygrometers tijdig voor nadelige effecten op de gezondheid en ongewenste schade aan voorwerpen en goederen.

AirSain heeft een groot assortiment hygrometers / vochtmeters voor het meten van de luchtvochtigheid in kantoren. Vindt uw meetinstrumenten voor het bepalen van de luchtkwaliteit in kantoorruimten hier: Luchtvochtigheid meten, CO2 meten, temperatuur meten

Meer lezen over droge lucht en luchtkwaliteit in kantoren?

Uw vochtmeter (hygrometer) en bevochtiger vindt u bij AirSain!

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen