Infrarood Verwarming

Sorteer op:

Infrarood verwarming is een energiezuinige manier van verwarmen. De straalkachels geven een aangename vorm van warmte, ideaal voor comfortabel verwarmen. Met een straalkachel kunt u flexibel bijverwarmen, de infrarood kachel geeft snel extra warmte op koude dagen. Infrarood kachels: snel, energiezuinig, aangenaam verwarmen!


Lees meer

Typen infrarood verwarming

Er zijn verschillende typen infrarood verwarming, opgesplitst in 3 hoofdgroepen: lange golf, middellange / korte golf en ultra korte golf infrarood verwarming.

Infrarood verwarming lange golf

Lange golf infrarood verwarming wordt veel gebruikt in woningen dankzij het lage energieverbruik. Een lange golf infrarood verwarmingspaneel verwarmt uw woning op dezelfde wijze als de zon uw woning zou verwarmen. Zie het paneel als een raam waardoor de zon binnen schijnt. De stralen van het lange golf paneel weerkaatsen via muren en vloer, en vullen de kamer met aangename warmte. Met een infrarood elektrische kachel heeft u niet langer koude voeten zoals met conventionele verwarming wel het geval is.

Infrarood verwarming middellange / korte golf

Met middellange en korte golf infrarood verwarming verkrijgt u direct aangename warmte. Vergelijkbaar met het inschakelen van een lamp geniet u onmiddellijk van heerlijke warmte bij het inschakelen van een dergelijke infrarood kachel. Een straalkachel als elektrische verwarming gebruiken heeft diverse voordelen. U ervaart snel comfortabele warmte bij uw lichaam. Een infrarood kachel droogt de lucht niet uit, dit is aangenamer voor uw luchtwegen en ogen. Tenslotte zijn de toepassingen zeer divers, er zijn infrarood kachels voor verwarming van een woonkamer of slaapkamer, maar ook is infrarood verwarming als werkplaatskachel en als terrasverwarmer verkrijgbaar.

Infrarood verwarming ultra korte golf

Ultra korte golf infrarood stralers worden enkel in de medische en welness sector gebruikt. Zij geven een intense, doordringende warmte die tot het bot doordringt. Meestal mag men ook maar 20 minuten in deze stralen vertoeven.

Infrarood verwarming