Home Luchtkwaliteit Airconditioning Airco kopen Single split Multisplit Mobiele airconditioning
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
011-515389 info@airsain.be
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Airco kopen Single split Multisplit Mobiele airconditioning

Een airco kopen. Mobiele airco en vaste airconditioning systemen

Moderne airconditioners voor koeling, verwarming, reiniging, bevochtiging

is het conditioneren oftewel reguleren van lucht in het binnenmilieu. Door toepassing van airconditioning kunnen de luchtomstandigheden in nagenoeg elke ruimte op een behaaglijk niveau worden gebracht. In de volksmond wordt onder airconditioning doorgaans verstaan "het koelen van lucht". Echter moderne systemen voor airconditioning bezitten naast het vermogen tot koelen tevens de mogelijkheid om de lucht te reinigen en te bevochtigen. Dit type airconditioning kan zelfs naar wens in het najaar en tijdens de winterperiode functioneren als bijverwarming. Deze wijze van airconditioning is mogelijk indien de airco voorzien is van een warmtepomp. Moderne airconditioners zijn niet enkel geschikt voor gebruik tijdens de warme zomermaanden voor koeling. Deze airconditioners zijn gedurende het hele jaar inzetbaar zodat de luchtomstandigheden altijd optimaal zijn.

Airco en luchtvochtigheid

Traditionele airconditioning heeft als neveneffect dat naast koeling ook de luchtvochtigheid in de ruimte daalt. Koelere lucht kan immers minder vocht bevatten waardoor airconditioning de relatieve vochtigheid in een ruimte verlaagd. Indien een ruimte erg veel vocht bevat, is het drogend effect van airconditioning vaak niet toereikend. Voor extra luchtdroging kunnen speciaal daarvoor ontworpen luchtontvochtigers worden ingezet. Deze luchtontvochtigers verwijderen vele malen effectiever het vocht uit de lucht dan airconditioners dat doen.

Split airconditioners: airco met binnenunit(-s) en buitenunit(-s)

Split-airconditioning wordt zeer veel toegepast. Dit airco-systeem bestaat uit een binnenunit en een buitenunit. Via enkele kleine leidingen zijn deze twee units aan elkaar gekoppeld. Single Split airconditioning bestaat uit één binnenunit en één buitenunit. Multi Split airconditioning bestaat uit meerdere binnenunits gekoppeld aan een buitenunit. Airconditioning kan zodanig in meerdere ruimten tegelijk tot stand worden gebracht.

Cassette airconditioners

Cassette airconditioners zijn krachtige airco's die volledig in het plafond kunnen worden weggewerkt. Een bijkomend voordeel is de mogelijkheid om een cassette airconditioner centraal in een ruimte te installeren.

Airconditioners voor installatie aan wand of in plafond

Tenslotte zijn er airconditioners beschikbaar die zowel geschikt zijn voor wandmontage als montage aan het plafond. Deze zogenaamde plafond/vloer airconditioners bieden uitkomst als weinig ruimte voor plaatsing van een airco voor handen is.

Bij het kiezen voor airconditioning moet het airco-systeem op een goede locatie worden geplaatst. We maken onderscheid tussen wand-, vloer- en plafondmodellen airconditioners. Deze modellen zijn allen zodanig ontworpen dat de luchtstroming in de ruimte optimaal verdeeld wordt.

Airconditioning voor kantoren, bedrijven en instellingen

Airconditioning wordt in toenemende mate op de werkplek toegepast. De productiviteit en het welbevinden van werknemers neemt toe als de omstandigheden in de werkruimte behaaglijk zijn. Teneinde tochtklachten en klachten over koudeval te voorkomen is de locatie van airconditioners zoals gezegd belangrijk. Airconditioning dient immers om de omstandigheden te verbeteren en juist geen andere problemen te veroorzaken.

Ruim aanbod airconditioners voor gebruik in huis

Airconditioning in woningen wordt steeds populairder. Dit is niet op de laatste plaats te danken aan het ruime aanbod airconditioners. Airconditioning is verkrijgbaar met diverse capaciteiten zodat voor nagenoeg elke ruimte wel een geschikt airco-systeem beschikbaar is.

De kwaliteit van de leefomgeving is voor steeds meer mensen een belangrijk item. Airconditioning is niet langer een overdreven luxe. Waarom de leefomgeving niet behaaglijk maken als er zoveel mogelijkheden zijn?

AirSain is uw airco leverancier. Een uitgebreid assortiment airconditioners!

Zie ook

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen