Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
011-515389 info@airsain.be
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Bimar

Kwaliteit en design. Een volledig Italiaans verhaal, Bimar is een Italiaanse onderneming gevestigd in Sirmione (Brescia), gespecialiseerd in de productie en distributie van kleine huishoudelijke apparaten en elektronische verwarmings- en ventilatieapparaten, sterk toekomstgericht met een focus op slimme producten.

Bimar Ontvochtigers

Bimar Verwarming

Bimar Ventilators

Bimar Airco's

Bimar Luchtreinigers

Bimar Onderdelen & accessoires

Selecteer het model waarvoor het accessoire / onderdeel / filter / onderhoudsmiddel nodig is.

Bimar Oude producten (niet te bestellen)

Een greep uit het Bimar assortiment

Op het gebied van luchtbehandeling heeft Bimar verschillende oplossingen om het binnenklimaat gezond te houden en het comfort op het gewenste niveau. De apparaten zijn in de meeste gevallen mobiel, dus makkelijk door de hele woning of kantoorruimte te verplaatsen. Bimar is producent en leverancier van

 • Luchtontvochtigers
 • Luchtreinigers
 • Ventilatoren
 • Mobiele airconditioners
 • Elektrische kachels
 • Luchtbevochtigers

Luchtontvochtigers

Luchtontvochtigers met aansturing via WiFi en ontvochtigers met traditionele bediening, Bimar biedt keuze uit een aantal kleine modellen met bediening naar wens. Een luchtontvochtiger onttrekt vocht aan de lucht zodat in het najaar schimmelvorming en condens wordt voorkomen. In de lente en zomer kan een Bimar luchtontvochtiger als alternatief voor een mobiele airco functioneren omdat hij het minder benauwd maakt door vocht aan de warme lucht te onttrekken. Bimar ontvochtigers zijn makkelijk verplaatsbaar door de geringe afmetingen, ze zijn geschikt voor elke ruimte in huis en in aangrenzende ruimtes.

Luchtreinigers

De filters in Bimar luchtreinigers reinigen de binnenlucht grondig van verontreinigingen zoals stofdeeltjes, pollen, rook en andere irriterende stoffen. Binar levert verschillende luchtreinigers met uiteenlopende kenmerken zoals wifi-aansturing, een antibacterieel filter, lucht ionisatie, een elektronisch filter of HEPA-filter en luchtkwaliteitindicatie.

Ventilatoren

Voor elke ruimte of doelstelling een passende ventilator, Bimar levert uiteenlopende ventilatoren voor het behouden van een aangename omgeving:

 • Voerventilatoren: sterke, makkelijk verplaatsbare ventilatoren voor industrieel en huishoudelijk gebruik. Dankzij de technische eigenschappen en afmetingen garanderen ze een krachtige luchtstroom waardoor ze geschikt zijn voor het koelen en verfrissen van grote ruimtes. De sterke constructie en krachtige luchtverplaatsing maakt ze geschikt voor professionele ruimtes, zelfs voor industriële binnenruimtes.
 • Wandventilatoren: staat de ventilator op de grond mogelijk in de weg? Met een op afstand te bedienen muurventilator van Bimar is dat probleem opgelost. De robuust uitgevoerde wandventilatoren zijn in meerdere richtingen te bewegen en speciaal ontworpen voor gebruik in huishoudelijke, professionele en industriële omgevingen.
 • Staande ventilatoren: statiefventilatoren in diverse stijlen en met meerdere technologieën, een Bimar staande ventilator geeft elke ruimte uitstraling! Thuis en op het werk, een staande ventilator brengt snel, gericht verkoeling.
 • Tafelventilatoren: niet veel ruimte maar toch graag extra koeling? Bimar tafelventilatoren zijn klein van formaat, maar krachtig in luchtverplaatsing. Ideaal voor plaatsing op een tafel, bureau of kast.
 • Torenventilatoren: Slank, stil, stijlvol, Bimar kolomventilatoren zijn uitgerust met meerdere functies om de ventilatie en koeling thuis of op het werk tot stand te brengen. Zelfs in de kleinste ruimte past een zuilmodel ventilator van Bimar.

Airconditioners

Portable airconditioners voor het koelen van middelgrote kamers tijdens het warme zomerseizoen. Compact, eventueel uitgerust met WiFi voor optimaal gebruiksgemak, Bimar mobiele airco's kunnen naar behoefte in meerdere ruimtes in huis of in een kantoor worden geplaatst. Dankzij de intelligente Smart-werking bewaken en behouden ze het optimale comfort.

Elektrische kachels

Snel een ruimte bijverwarmen? Bimar biedt een ruim assortiment elektrische kachels waarmee snel comfort wordt gebracht. Meerdere typen kachels voor plaatsing op de vloer of wandmontage, de keuze is groot:

 • Infrarood kachels: elektrische kachels met infrarood straling verwarmen lokaal, maar zeer aangenaam. De warmte is behaaglijk als afkomstig van de zon. Bima infrarood kachels zijn stijlvol ontworpen en daardoor passen ze uitstekend in uw interieur.
 • Convectiekachels: snel en stil verwarmen met Bimar convectorkachels. Koude lucht wordt door een verwarmingselement opgewarmd en op natuurlijke wijze door convectie in de ruimte verdeeld. Het zijn ideale bijzetkachels voor een slaapkamer, studeerkamer, werkkamer of kantoor.
 • Keramische kachels: dit type kachel is uitgerust met een keramisch verwarmingselement dat de temperatuur nauwkeurig reguleert. Het energieverbruik neemt af naarmate de temperatuur in de kamer stijgt, aangenaam voor het binnenklimaat, aangenaam voor uw portemonnee.
 • Olieradiatoren: oliegevulde kachels zijn de meest traditionele elektrische kachels in het Bimar assortiment. De warmte wordt verspreid door natuurlijke convectie, de kachel is dus zeer stil. Makkelijk bij te zetten en gemaakt voor een leven lang gebruiksplezier.
 • Elektrische haarden: warmte en sfeer! Met een Bimar sfeerhaard combineert u aangename warmte met extra beleving in huis. Beleef de sfeer van een open haard en geniet van de behaaglijke warmte. Een Bimar elektrische haard is een efficiënte elektrische verwarming die net dat beetje extra heeft.

Luchtbevochtigers

Met een Bimar luchtbevochtiger voorkomt u droge lucht waardoor het welbevinden toeneemt en schade door droge lucht wordt voorkomen. Bimar biedt energiezuinige ultrasone bevochtigers die de luchtvochtigheid bovendien geluidsarm verhogen.

Bimar, innovatie ten dienste van welzijn

Bimar past voor haar producten technologische innovatie toe, en geeft prioriteit aan het uiterlijk en de functies van haar producten. Bimar biedt een reeks volledig slimme, up-to-date oplossingen die zijn ontworpen om te beantwoorden aan de behoeften van de hedendaagse levensstijl en het grootste comfort te garanderen, zowel binnen als buiten het huis.

Een roeping voor het buitenleven

Het historische BIMAR®-merk heeft de contouren van een vlinder met uitgevouwen vleugels. Een zeer belangrijke keuze, bedoeld om de roeping voor het buitenleven van de producten van dit in Brescia gevestigde bedrijf over te brengen, gecombineerd met een toewijding voor ecologische duurzaamheid.