20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen

Luchtwassers

Sorteer op:

Luchtwassers behoren tot de luchtbevochtigers die de luchtvochtigheid verhogen door natuurlijke verdamping van water. Droge lucht uit de ruimte wordt aangezogen en vervolgens door een schijvenpakket - of door een verdampingsfilter - gevoerd dat ronddraait in een waterreservoir. Naast bevochtiging van de lucht vindt hierbij tevens luchtreiniging plaats. Door de natuurlijke verdamping van water is overbevochtiging van een ruimte niet mogelijk.


Lees meer

Luchtwassers voor een stabiele luchtvochtigheid

Een luchtwasser - luchtbevochtiger is uitermate geschikt voor continu gebruik, niet op de laatste plaats door het lage energieverbruik. Luchtwassers zorgen voor een stabiele luchtvochtigheid. Tijdens bevochtigen met een luchtwasser ontstaat geen witte kalkneerslag of condensvorming. De hoeveelheid bevochtiging is regelbaar dankzij verschillende standen. Een luchtwasser houdt de luchtvochtigheid in uiteenlopende ruimten nauwkeurig op peil.

Luchtbevochtiger en luchtreiniger

De voordelen van een willekeurige luchtbevochtiger hebben voornamelijk betrekking op de gezondheid en het voorkomen van schade door droge lucht. Luchtwassers bieden als bijkomend voordeel luchtreiniging. Een luchtwasser verhoogt de luchtvochtigheid waarbij de lucht tevens wordt 'gewassen'. Deze luchtbevochtiger / luchtreiniger draagt dus op meerdere fronten bij aan een perfect binnenklimaat, namelijk bevochtigen én reinigen van lucht. Snel gezonde binnenlucht, in huis en kantoor!

Voor grote toepassingen adviseren wij vaste luchtbevochtigers. Dit zijn vaste opstellingen met mogelijkheid tot koppeling aan de waterleiding.