Luchtwassers

Sorteer op:

Luchtwassers verhogen de luchtvochtigheid door een natuurlijke verdamping van water. De droge lucht in de kamer wordt aangezogen en vervolgens door een schijvenpakket -of door een verdampingsfilter- gevoerd dat ronddraait in een waterreservoir. Naast bevochtiging van de lucht vindt hierbij ook luchtreiniging plaats. Zo verhoog je niet alleen de luchtvochtigheid van de desbetreffende ruimte, maar verzeker je jezelf ook van schone lucht!


Lees meer

Luchtwassers voor een stabiele luchtvochtigheid

Een luchtwasser is mede dankzij het lage energieverbruik uitermate geschikt voor continu gebruik. Luchtwassers zorgen voor een stabiele luchtvochtigheid in iedere gewenste ruimte. Een ander voordeel van luchtbevochtiging met een luchtwasser, is dat er geen witte kalkaanslag of condensvorming ontstaat. De mate van bevochtiging is regelbaar met behulp van verschillende standen. Met een luchtwasser houdt je de vochtigheidsgraad in uiteenlopende ruimtes eenvoudig en nauwkeurig op peil. Door de natuurlijke verdamping van water is overbevochtiging van een ruimte niet mogelijk. Hierdoor bestaat er geen enkele kans op schimmelvorming.

Luchtbevochtiging én reiniging in 1 apparaat!

De voordelen van een willekeurige luchtbevochtiger hebben voornamelijk betrekking op de gezondheid en het voorkomen van schade door droge lucht. Luchtwassers bieden als bijkomend voordeel ook gelijktijdige luchtreiniging. Een luchtwasser verhoogt de luchtvochtigheid waarbij de lucht dus ook nog wordt 'gewassen'. Tijdens dit proces worden stofdeeltjes en stuifmeel uit de lucht gehaald. Hierdoor verklein je de kans op allergsiche reacties. Een luchtwasser draagt dus op meerdere fronten bij aan een perfect binnenklimaat. Zowel het bevochtigen én reinigen van de lucht regel je eenvoudig met behulp van 1 apparaat!

Hoe werkt een luchtwasser? 

Luchtwassers bevatten een waterreservoir, waarin de aangezogen lucht het water zelf tot zich neemt. Hierdoor is actieve verspreiding van water in de kamer niet nodig. De lucht met het opgenomen vocht wordt vervolgens door de luchtwasser over de kamer verdeeld. Een ander voordeel van luchtwassers of airwashers is dat er tijdens dit proces geen zichtbare nevel wordt geproduceerd. Dit is bij ultrasone luchtbevochtigers of stoombevochtigers wél het geval. De luchtvochtigheid zal na enige tijd stijgen, door de luchtwasser voortdurend te laten werken zal de optimale luchtvochtigheid in stand blijven.

Welke verontreiniging verwijdert een luchtwasser?

Werkt een luchtwasser even effectief als een luchtreiniger? Het eerlijke antwoord is nee. Een luchtwasser is op de eerste plaats een luchtbevochtiger. De manier waarop water aan de lucht wordt toegevoegd heeft een bijkomende reinigende werking. Waar luchtwassers verontreinigingen onderscheppen in het water, bezit een luchtreiniger meestal een of meerdere luchtfilters die de lucht met een hoge efficiëntie reinigen. Luchtreinigers zijn hierdoor in staat grote en kleine verontreinigingen te verwijderen. Een luchtwasser verwijdert daarentegen alleen grote verontreinigingen zoals stofdeeltjes en stuifmeel. Het maakt luchtwassers in staat allergieklachten te verminderen en grote zichtbare vuildeeltjes in huis te verwijderen. Voor het verwijderen van de kleinste vuildeeltjes in de lucht zoals fijnstof en virussen, is intensieve reiniging nodig. Daar zijn luchtreinigers speciaal voor ontworpen.

Luchtwassers zijn goede oplossingen voor bevochtiging en reiniging in huis en kantoor. Ze zijn eenvoudig te plaatsen, verbruiken weinig stroom en zijn goed te onderhouden. Voor grote toepassingen adviseren wij vaste luchtbevochtigers. Dit zijn vaste opstellingen met mogelijkheid tot koppeling aan de waterleiding.

Advies nodig?

Twijfelt u of dat een luchtwasser de beste keuze is voor uw situatie? Of weet u niet zeker welk model te nemen? Neem dan gerust contact op met één van onze experts. We nemen graag de tijd voor u om een advies te geven over de meest geschikte oplossing voor uw situatie!