Van 28 november t/m 2 december zijn wij telefonisch niet bereikbaar.
20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen

Hygrometers

Sorteer op:

Analoge en digitale hygrometers voor het meten van de relatieve vochtigheid. De luchtvochtigheid meten met een hygrometer is belangrijk voor het behouden van goede omstandigheden in het binnenklimaat. Met een hygrometer ziet u of het binnen te vochtig of juist te droog is. Vochtproblemen en problemen door droge lucht kunt u daarna voorkomen of bestrijden met een luchtontvochtiger of luchtbevochtiger.


Lees meer

Relatieve luchtvochtigheid meten

Een hygrometer houdt u altijd op de hoogte van de relatieve luchtvochtigheid. AirSain heeft hygrometers voor alle soorten gebruik, van eenvoudige hygrometer met thermometer tot uitgebreide luchtvochtigheidsmeter met meerdere meetfuncties. Een hygrostaat is een hygrometer waarmee u een luchtontvochtiger of luchtbevochtiger automatisch kunt laten werken.

De waarde van hygrometers

Hygrometers geven aan hoeveel vocht in de omgevingslucht aanwezig is. Is een binnenruimte te vochtig of juist te droog? De vochtmeters laten zien of er problemen door een hoge luchtvochtigheid te verwachten zijn, of dat nadelige gevolgen van droge lucht kunnen worden ervaren. Bij een hoge vochtigheidsgraad zal condensvorming optreden, u herkent dit aan beslagen ramen en spiegels. Minder zichtbaar, maar wel aanwezig is het vocht op muren, houtwerk, behang en stucwerk. Het vocht zal voor schade zorgen, regelmatig de luchtvochtigheid in de gaten houden voorkomt dit.

Een lage vochtigheidsgraad op de hygrometer verwijst naar te droge lucht in het binnenmilieu. Er is dan te weinig vocht in de lucht aanwezig om van gezonde omstandigheden te spreken. Er kunnen gezondheidsklachten optreden en er kan schade ontstaan aan vloeren, wanden, meubilair, schilderijen en gevoelige muziekinstrumenten.

Een stijgende of dalende vochtigheidsgraad?

Wanneer u in bezit bent van een hygrometer ziet u elke dag hoe het binnen met de luchtvochtigheid gesteld is. U ziet het verloop, is er een stijgende trend of een dalende trend van de hoeveelheid vocht in de lucht. Het weer heeft een grote invloed op hoge of lage waarden voor relatieve vochtigheid. Zelf beïnvloeden we de vochtigheidsgraad binnen ook door het stoken van de verwarming, door het binnenshuis drogen van wasgoed, door intensief gebruik van uw bad of douche. In een gezond leefmilieu ligt de luchtvochtigheid tussen 50 en 55 procent.

Hygrometers, met of zonder datalogger

Altijd op de hoogte zijn van de actuele luchtvochtigheid? Plaats uw hygrometer op een tafel, kast of op uw bureau. Verschillende modellen kunt u ook tegen een wand monteren. Ook voor bedrijfsmatig luchtvochtigheid meten heeft AirSain de ideale hygrometer met datalogger. Een luchtvochtigheidsmeter met datalogger slaat de meetgegevens op waarna deze op een pc of tablet te verwerken zijn.