Home Nieuws Extra maatregelen voor gezonde lucht
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
011-515389 info@airsain.be
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Extra maatregelen voor gezonde lucht

Extra maatregelen voor gezonde lucht

De lucht in Amsterdam is niet schoon genoeg. Vooral op de snelwegen en in drukke straten stoten vrachtwagens, auto's, motoren en scooters veel schadelijke stoffen uit.

Dat heeft nogal wat gevolgen. Door fijnstof lopen Amsterdammers meer kans op luchtwegaandoeningen en hart- en vaatziekten.

Uit onderzoek blijkt dat duizenden Amsterdammers een verminderde longfunctie hebben vanwege luchtverontreiniging. Blootstelling aan fijn stof verkort de levensverwachting met gemiddeld één jaar. Hoe meer fijnstof, hoe hoger het risico. In 2010 moet Amsterdam voldoen aan de Europese normen. Het verbeteren van de luchtkwaliteit is dan ook een prioriteit van het gemeentebestuur.

Deze zomer gaat de gemeente Amsterdam in samenwerking met het onafhankelijke kennisinstituut TNO de 7 meest vervuilde straten van Amsterdam natsproeien en reinigen.

Dit zorgt ervoor dat er minder fijnstof de lucht inkomt. De wagens rijden 1 keer in de 2 weken. Op dagen dat de luchtkwaliteitsnorm overschreden dreigt te worden, zullen de straten nat worden gereinigd en een aantal keer nat worden besproeid. Dat zal waarschijnlijk vooral op de warme zomerdagen zijn.

Omwille van de volksgezondheid wordt er gebruik gemaakt van leidingwater. Voor de verkeersveiligheid wordt gedoseerd en gecontroleerd gesproeid. In november worden de effecten van deze maatregelen geëvalueerd.

Bron: www.gezondelucht.amsterdam.nl

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen