Luchtontvochtigers met (optionele) wandmontage

Sorteer op:

Een luchtontvochtiger voor (optionele) wandmontage beslaat geen ruimte op de vloer. De ontvochtiger kan eenvoudig met behulp van een bijpassende muurbeugel tegen een wand worden gemonteerd. De besparing van ruimte op de vloer is een groot voordeel, daarnaast kan de luchtontvochtiger op deze manier in een technische opstelling worden verwerkt. Wandmontage is ook handig in kleine ruimtes zoals badkamers of wasruimtes. Op schepen en in de pleziervaart voorkomt bevestiging van de luchtontvochtiger ongewenste bewegingen van het apparaat.  Van bouwdrogers tot zwembadontvochtigers; wandmontage is veel soorten luchtontvochtigers in ons assortiment mogelijk!


Lees meer

Automatisch condenswater afvoeren

Wandmontage luchtontvochtiging is aan te bevelen in ruimtes waar de relatieve luchtvochtigheid structureel te hoog is, of ten minste een groot deel van het jaar. Een luchtontvochtiger met muurbevestiging is eenvoudiger aan te sluiten op een vaste afvoerleiding voor condenswater. Professionele ontvochtigers zijn op een kleine afvoerpijp aan te sluiten. Kleinere luchtontvochtigers zijn uitgerust met een afvoerslang. De dunne afvoerslang kunt u langs de muur naar een afvoerpunt leiden. Natuurlijk kunt u ook kiezen om het waterreservoir van een kleine ontvochtiger handmatig te legen zodat u niet met een afvoerslang hoeft te werken.

Wandmontage is eenvoudig

Luchtontvochtigers voor wandmontage kunnen tegen een muur worden bevestigd met behulp van muurbeugel(s). Bij sommige modellen zijn de bevestigingsmaterialen bij de luchtdroger bijgesloten. Bij andere modellen is de muurbeugel als accessoire los verkrijgbaar. Voor bevestiging tegen de muur kan de muurbeugel als sjabloon dienen om de boorgaten nauwkeurig af te tekenen. Na het boren van de gaten kan de ontvochtiger met de muurbeugel(s) stevig worden bevestigd. Hang de luchtontvochtiger op een plaats zodat het apparaat op een wandcontactdoos of een andere stroomvoorziening aan te sluiten is.

Muurbeugels passend bij de luchtontvochtiger

Bij elke luchtontvochtiger met muurbeugels zijn deze op maat gemaakt voor dat specifieke model ontvochtiger. Dit garandeert dat de luchtontvochtiger stevig tegen de wand bevestigd is. De speciale muurbeugels voorkomen dat de ontvochtiger valt of beschadigd raakt. Ook bij een klein stootje houden de muurbeugels de ontvochtiger op zijn plaats.

Waar wandmontage luchtontvochtigers plaatsen?

Muurbevestiging is plaatsbesparend als u kiest voor structurele luchtontvochtiging. Zwembaden, kelders, magazijnen, bedrijfsruimtes, opslagkamers, musea, koelcellen, klimaatkamers, garages, schepen, vaartuigen zijn voorbeelden waar het hele jaar door de inzet van een luchtontvochtiger nodig kan zijn. Met wandmontage modellen bespaart u kostbare ruimte, daarnaast kan de ontvochtiger onopvallend opgaan in de ruimte. Bij elke luchtontvochtiger voor wandmontage wordt extra aandacht gegeven aan de vormgeving zodat hij mooi in de omgeving past.