Verdampingskoelers

Sorteer op:

Verdampingskoelers bezitten een koelmedium dat met water vochtig wordt gemaakt. De lucht uit de warme binnenruimte wordt langs de natte bevochtigingsfilters gevoerd. Hierbij wordt warmte aan de lucht onttrokken. Tijdens dit natuurlijke proces dient de warmte voor het verdampen van het vocht in de filters. Omdat een verdampingskoeler zijn filters voortdurend vochtig houdt, blijft de koeling aanhouden totdat de machine wordt uitgeschakeld, of de watertoevoer wordt afgesloten. Verdampingskoelers leveren natuurlijke, milieuvriendelijke koeling.


Lees meer

Verdampingskoelers met bevochtigingsfilters

Het koelmedium van verdampingskoelers is zo ontworpen dat het oppervlak tussen warme omgevingslucht en vocht in het koelmedium zo groot mogelijk is. De bevochtigingsfilters hebben bijvoorbeeld een honingraat structuur zodat voor verdamping zoveel mogelijk warmte uit de lucht wordt gehaald. Het ontwerp van een verdampingsfilter is zodanig uitgevoerd dat ook aan de randen van het filter optimale uitwisseling van warmte plaatsvindt. Een verdampingskoeler behoudt zijn maximale koelcapaciteit als de filters volgens voorschrift van de fabrikant worden verwisseld. U kunt hierbij denken aan een wisselfrequentie van om de 3-5 jaren, dit is afhankelijk van de hardheid van het water en de hoeveelheid verontreinigingen dat in de omgevingslucht aanwezig is. De werkduur van één set filters van een verdampingskoeler is dus erg lang.

Natuurlijke verdamping

Verdampingskoeling of adiabatische koeling is een energiezuinig systeem voor het conditioneren van grote gebouwen. Verdampingskoelers verlagen de temperatuur door natuurlijke verdamping, waardoor de koeling als mild en aangenaam wordt ervaren. Koeling door verdamping voorkomt dat extreem grote verschillen in temperatuur ongemak op de werkvloer veroorzaken. De milde, geforceerde luchtstroom met koele lucht afkomstig van een verdampingskoeler voelt natuurlijk aan. De koele bries van een verdampingskoeler voorkomt hittestress bij mens en dier.

Verdampingskoeling biedt gebruiksgemak

Koelen met verdampingskoelers wint aan populariteit in meerdere branches. Zo zijn verdampingskoelers in te zetten in een grote hal in de vakgebieden productie, logistiek, onderhoud, entertainment, data, sport of veeteelt. Verdampingskoeling is eenvoudig te installeren. Een stroomvoorziening en een aanvoerleiding of aanvoerslang voor koud water is voldoende om een verdampingskoeler in werking te stellen. Naar behoefte zijn meerdere vaste verdampingskoelers op een dak of tegen een buitenmuur te plaatsen.

Mobiele verdampingskoelers bieden maximale flexibiliteit. Ze zijn meteen inzetbaar op elke plaats waar het te warm is. Rijd de verdampingskoelers naar de hal waar koeling gewenst is, sluit de toevoerslang voor water aan en geniet meteen van de natuurlijke koeling!

Grootste aanbod verdampingskoelers

Het grootste aanbod verdampingskoelers vindt u bij AirSain! Het ruime assortiment bestaat uit de meest vooraanstaande merken op het gebied van verdampingskoeling. Maak keuze uit de vaste verdampingskoelers of verplaatsbare adiabatische koelers. Levering vindt voornamelijk uit voorraad plaats. Naast verdampingskoelers levert AirSain alle benodigdheden voor de energiezuinige klimaatsystemen zoals verdampingsfilters en onderhoudsmiddelen.

Hulp nodig bij uw keuze?

Komt u er niet uit welke verdampingskoeler het meest geschikt is voor uw situatie? Neem dan gerust contact op met onze experts. Met een jarenlange ervaring en expertise over ons assortiment staan zij klaar met een advies op maat!

 

Verdampingskoelers